fredag 30 april 2010

happy valborg, KAMPDAG imorrn

kaka i ugnen inför valborgshäng. testar nytt, med utgångspunkt från ett grundrecept på vegansockerkaka + bittermandel + pistagenötter + blåbär. omg sehr spannend, kan bli helt underbart kan bli KATTAstrof.

JA 1: precis läst ut alison bechdels underbara serieroman "fun home" som jag köpte på hallongrottan. självbiografiskt om bechdels uppväxt med garderobsbög till pappa och den egna komma-ut-processen och... LÄS!

JA 2: Nina Hemmingsson tecknar om kungabröllopet på aftonbladet. jag snor en strip, hoppas n.h. inte blir vred. i luv her. (klicka för stor version.)

torsdag 29 april 2010

åh fat:up, i heart heart heart

såg på fejjan att det ska vara FETTIVAL i sthlm i maj, fina queerfeministiska fettaktivistnätverket FAT:UP arrangerar! tänk om jag kunde vara där, åh. men antagligen inte.

-> hallå fettaktivister i malmö! jag vill göra fettaktioner här! <-

och apropå: trillade in på lolcats-sysslingbloggen Poorly Dressed och inser att det är meningen att en ska SKRATTA men jag blir helt pepp och glad över alla bilder på feta, "fula", illa klädda, normbrytande underbara människor. precis sådär vill jag se ut, just precis så.

tisdag 27 april 2010

varning: konsumtion

gick en sväng inom secondhandaffär idag. blev på pysselhumör och blicken vandrade mot leksaksavdelning (bästa stället för konstiga plastgrejer att borra i och göra örhängen av). hittade träpussel och blev såld av:

1. att det uppgavs vara "handsågat"
2. att det föreställde leende vita a-barn på prisvinnarhästar med en svensk flagga i bakgrunden. normbingo!

jag ska göra halsband av skiten. för evigt rekonstruera leende normbitar i fragmentariska rader, hej! satte mig och borrade en stund men gav upp. det blev ett par förutsägbara örhängen i guld och rosa istället.

(obs: jag blir mer och mer allergisk mot att pyssla välputsade grejer, borde kanske ha valt bajsbruna och gråa pärlor istället? äh.)

hittade även ett vilda djur instängda i ett spel. jag tänkte släppa dem fria, men först efter omsorgsfull laminering. nej jag kan inte hålla mig.

ps. om nån vill ha örhängena så är det bara att hojta nåt snällt.

mot amsterdam!

I mitten av juni ska jag och S lifta till Amsterdam. Väl där tänkte vi mest hänga runt: couchsurfa, leta upp squats, vegancaféer, parker, festivaler (alla tips mottages med glädje). Varför det blev just Amsterdam tror jag inte nån av oss minns, kanske för att ingen av oss varit där och det ligger inom ok avstånd för en tvåveckorstur. Kanske blir det nåt helt annat (ja Berlin ligger nära till hands) när vi väl ger oss av. Det är mindre viktigt. Vi kan nog båda behöva lite oplanering och spontanitet innan sommarjobben tvingar oss in i "normaliteten" igen...

Den här rutten föreslår google maps.


Visa större karta

måndag 26 april 2010

UPPRYCKNING

och. inget mer skolrelaterad bajs. framfallet är hysteri och spontanitet, inte redaktörslästa välputsade texter, NEJNEJ.

projekt jag funderade på sent igår när sömn egentligen hade varit mer lämpligt:

1. ett foto om dagen-teman, först ut "kroppsbilder: konstruerade defekter". hej butler, ja ni får väl se.

2. inför liftresan till amsterdam, plansplansplans.

3. in med det nya: layout-tjoho, rita grejer fastän jag "inte kan" rita. ut med det gamla: nej-nån-annan-säger-det-så-mycket-bättre-jag-skiter-i-att-skriva-tänket (orsak till mycken ångest för framfallet)

minne som slog mig under tågresan från stockholm: när två "vänner" under lågstadiet la ett förfalskat kärleksbrev från populäraste killen i klassen i min brevlåda och jag svalde allt med hull och hår, skrev svar till honom innan jag insåg mitt fruktansvärda misstag. allt tegs ihjäl, han sa aldrig något, jag låtsades som ingenting. men skammen den skammen.

obs: jag är klassbesatt. kan bara tänka på brevskrivarnas medelklass- respektive övre medelklasstillhörighet. och att de var söta, populära tjejer.

bidrog mitt underläge till min lättluradhet? (klass såväl som "fulhet" - det var aldrig någon som frågade chans på mig, om det inte var "på skoj"...)

HEJ MOBBOFFER. fortsättning följer.