torsdag 24 september 2009

är du NORMAL, lilla vän?this is where i'm at.

är i blekinge för att begrava min fina morfar. gick tidigare från skolan idag, att lyssna var okej men bara tanken på att sätta mig och skriva meningslösa ingressövningar? FÖR MKT, nära ihopbrytningsläge.

åkte till centralen, tänkte att JO jag förtjänar en glossy tidskriftstreat. tänka sig att pressbyrån numera tar in amerikanska coolhets-feminist-livstilist-magasinen (men åh jag älskar dom) Bust och VenusZine, samt väldigt "lesbiska" Curve och den brittiska motsvarigheten Diva. Som den här gången gjorde en FAT ISSUE och jag köpte den självklart och två olika icke-veganska moffchoklad och satte mig på tåget med Brittan på högsta mp3-volym.

(u wanna piece of me?)

en fat issue utan Beth Ditto på omslaget, tänka sig, framsteg.

och jag har funderat lite mer på artikelserien som jag måste skriva för skolan. jag är skadad av akademisk prestationsångest, tänker att det måste vara SÅ FÖRBANNAT BRA och ANALYS och JA NI VET. NEJNEJ.

nog vill jag skriva om KROPPAR och NORMALITET. kanske intervjua en fettaktivist, en transaktivist och en autist-/nån-annan-diagnos-aktivist. åh jag vet inte. tips och råd, snälla!

onsdag 16 september 2009

pysselkaos

tvätta, planera workshop, laminera, virka, tänka, peppa, äta kronärtskocka, GÖRA ALLT MITT BÄSTA FÖR ATT FÅ LOV ATT TILLHÖRA DEN KREATIVA KLASSEN.

och det här ska inte handla om pysselkaos. igår pratade vi om provokationer och normalitet i skolan. nån sa att klasser inte längre finns och en annan att vi alla tillhör nån slags stor medelklass. HAHAHA. när vi sen skulle skriva en snabbdikt på temat "normal" började min såhär:

när du säger att klass inte finns
säger du att jag inte finns
...

TACK SOM FAN.

förra veckan dog min morfar, i helgen var jag lite osynlig och såg dirty diaries. joanna rytel yes din film var fin och en del andra också men ÅÅH jag vill se tjocka, "fula", missbildade jävla cp-kroppar och nej det fanns inte i någon av filmerna.SKAV SKAV SKAV.

tisdag 8 september 2009

rätt okej ändå hur är det med dej?

åker till blekinge på fredag; final goodbye. <3

cyklade en vända på stan idag trots att så mycket i mig sa att jag inte ville och att jag helst ville gömma mig och inte synas och på sätt och vis var det skönt att det berodde på en konkret sorg och inte "bara" inte-duga-ångesten som det varit ibland tidigare.

tv-kväll med två från gamla praktikantkursen, svt:s härligt nykoloniala storsatsning "den stora resan" och efterföljande hetsning i chatten med producenterna. antingen förstår de inte problematiken och hur någon över huvud taget skulle kunna kritisera dessa härliga "möten" mellan två kulturer på "ömsesidiga villkor" och allt de bajsade ur sig, eller så spelar de bara dumma för undvika kritik. problemet är inte att "naturfolken" eventuellt inte fått tillräckligt betalt, problemet är att någon på svt kom på idén att beställa en så helt igenom rasistiskt objektifierande och exotiserande serie från första början. PUNKT. en massa läsvärda artiklar finns förresten samlade på Afrikagruppernas hemsida.

ps. SLÖJDPEPP!!

söndag 6 september 2009

AND SO IT IS

så händer det. min morfar kommer att dö. han har haft cancer i två år och nu ligger han på sjukhus och mamma säger att han nog inte kommer hem igen. och mina kombos är så fina som kramar och jag har pysslat och pratat om andra saker hela dagen och det är bra för nästa helg ska jag hem och säga hejdå och då kommer jag gråta tills det inte finns några tårar kvar längre.

...

han är så stark och så envis. FAN HELVETES JÄVLA SKIT. fan helvetes jävla skit.

lördag 5 september 2009

skärpning i leden ELLER

well well. med tanke på att jag i nästa vecka ska hålla i ett pass på min förra skola om bloggning och etik (skratta inte!!) så kanske KANSKE jag ska skriva lite i nyktert tillstånd också (nykter/nyter/nya tag). jag hoppas de vill blogga under sin praktik, en fabulös känslostorm en gallaspyende kick i skrevet på nyliberalismen (eller ONDSKAN, som min värdpappa skulle ha sagt).

igår läste vi upp radiotelegram som sändes LIVE ut i klassrummet, fy fan vad nervigt men det gick. jag sa väl hur jag glad jag är över journalistkursen?

och linda som är jurist säger att nakna kvinnobröst ev inte tillåts på klubb eftersom det skulle kunna medföra indraget serveringstillstånd. MORALEN MORALEN och strukturerna de fina, fuck you very much.

ikväll drar vi till köpenhamn och the knifeoperan och jag ska för första gången ta på mig min underbaraste vintageklänning från san francisco (köpt när jag fortfarande med glädje konsumerade stilar på andras bekostnad, ehem ehem, läs slöjd manifestos första zine) som jag absolut no way never får spilla vin på och blablabla det kommer bli en bra kväll i know it.

och apropå operan och darwin och evolution och anpassning till överlevnad i patriarkatet så peppar jag och linda på fredag nästa vecka och förfest till filmen TEETH under devisen "när kuken är borta dansar fittorna på bordet", ja alltså björn kommer inte vara hemma, och ja det är sagt med kärlek inte manshat (för en gångs skull). och det blir snittar i form av små korvar och ev en ananaspalm i 80-talsstil (om jag får bestämma). hejsvej ha en fet helg!

fylleblogg revisited

jag älskar ju det fula, skitiga, vulgärt trashiga, det råa, ogenomtänka, oputsade, det en ångrar dagen efter, det en gör i vredesmod eller på fyllan, alltså ska jag unna mig att fylleblogga och göra det med hedern i behåll.

jag är så förbannat glad över att min nya kurs överträffar alla förväntningar och att människorna är fina och politiskt jävla medvetna och att det bara är en tredjedel män för mer hade jag fan inte pallat och att de håller sig rätt mkt på mattan, fast en fullständig avsaknad av dryghet kan en ju aldrig räkna med. och att jag på klassfesten kan prata skit om manligt skrytbeteende och få medhåll utan förbehåll och några glas vin är tillräckligt och jag blir så väldigt glad när fina markus sen säger att han beundrar mig och det betyder mer än du tror och fastän nån på babel verkar ha bestämt att nakna kvinnobröst till skillnad från mansbröst inte är ok så var det en fin kväll och markus will always have a special place in my heart. <3

och jag blir glad när lina messar att hon läser det här och känner saker och blir glad och lessen på samma gång. och jag är så förbannat dålig på att svara men är det nån jag saknar och tänker på så är det dig.

och jag vill ju hångla det vill jag men jag verkar va helt oförmögen till handling och kanske blir jag nångång upphånglad och kanske är det precis vad som behövs för att jag ska snap out of it och sluta va så förbannat svår och bli lite mer slampig igen.

nej jag är inte så särskilt full men tillräckligt ändå. jag tänker på janice igen och vill resa till san francisco. vill virka små kycklingar och placera ut på hemköp vill skriva ett manifest vill göra halsband vill känna mig älskad vill ringa till morfar vill skriva om klass vill planera revolution vill dansa mig svettig vill sova väldigt länge vill krama någon jag tycker om vill gräva och luska och avslöja och skriva jävligt bra artiklar vill göra praktik på fria tidningar vill sova sked med en katt och kanske nån fin brud vill bara vara och vill för mycket hela tiden.

GODNATT.