tisdag 18 december 2007

jag är i sverige!

det blev visst inte så mycket skrivet på sistone. men nu är jag i matvik hos mamma. och min katt. som är tjock. det bästa med stället är det på bilden. det sämsta är allt grubbel som verkar sitta fastetsat i väggarna. igår trodde jag att jag skulle bli galen. idag efter mycket om och men känns det bättre. imorrn ska jag till tandhygienisten.

tisdag 11 december 2007

kniven

idag har jag läst om kvinnorörelserna på kuba och i nicaragua, så om det kommer en fråga om det på tentan så är jag expert. och lyckats kludda tre sidor hemtentekladd, vilket är bättre än att inte skriva något alls så jag ska skriva ut det och se om jag kan göra något av det hela imorrn.

och så har jag börjat chatta med en brud som va på transgrejen och som också är vegan. och som har varit i armén. zat is tres kool. jag hoppas lite att hon bjuder ut mig på en dejt i januari. för jag vill bli utbjuden på dejt. det är ju så de gör det här. hon är inte särskilt butch heller. fast jävligt vältränad. jaja jag har ingen aning om hon är intresserad. fast jag chattar med henne just nu och hon pratar på... jag sitter i ett av våra uppehållsrum tillsammans med typ en massa folk som halvt pluggar halvt surfar och hittar anledningar att inte plugga. de är snälla.

söndag 9 december 2007

transgiving

so what up. ikväll har jag varit med roma på trans-spoken word här på campus. så jävla fint. kolla en av de grymma artisterna här: www.myspace.com/dlocokid. och jag har gjort ett porrminifanzine som är typ färdig jag ska bara kopiera upp det också. vet inte om det är så upphetsande men i did it i alla fall och det känns skitbra med tanke på skrivblockeringar och skaparångest och bajs. nu bara två tentor kvar och sen är jag praktiskt taget i sverige. galet. och jag ska flytta! för vi fick lägenheten, och jag är pepp på att få mer mys och va-i-fred-energi men lite depp över att behöva köpa och laga en massa mat. men då kan jag baka bröd igen och jag kan koka en massa bönor och så blir det nog bra. och lunds universitet tyckte att jag var värd ett universitetsstipendium på 5500 och det sitter inte fel just nu. nu ska jag nog köpa en micropop-påse från en av våra vendingmaskiner och sen se en film och sen sova. imorrn plugg bigtime. oh yes.

onsdag 5 december 2007

hello the mushroom

knasigt idag när jag fick tillbaks min gudinneuppsats och hade fått värsta toppbetyget. se bilden. för uppsatsämne. well well så var den kursen över, trots särartsfeminism så gillade jag new age-tanten. två kurser kvar, tentor nästa vecka och pluggplugg framför mig. känner mig lite rastlös. jävlar vad snart jag ska till sverige. tror att det kommer bli ett skönt avbrott från allt här. och en chans till nystart och nya kurser och allting när jag kommer tillbaks. ett år är fan nödvändigt för att komma nånstans. jag vill göra nåt kreativt!

söndag 2 december 2007

helgen

because you're mine, i walk the line. jag är äntligen i stort sett över min förkylning, hurra. fredagen var fest här på co-opet och jag var först brakfull och dansant, sen brakfull och hög och vulgär. lyckades visa pattarna, hångla genom en glasruta, antagligen fler saker som jag inte kommer ihåg. men det var rätt roligt. ville spoona med en man men fick spoona med en annan man och lyckades väl ta lite på honom, sen gick jag därifrån till min egen säng. jag har lite dåligt samvete för jag vill inte att han ska tycka att det är jobbigt nu. jag kan inte förklara för folket här vad det handlar om. det är ju butler och hela grejen, ni vet, ta på en kuk som om den vore min egen etc. etc.

på bilden: sen gick det bara utför.

igår hängde jag med svenska moa och hennes fina pojkvän (en finvegan) och deras vänner. vi åt supergod falafel sen drack vi öl på en countrybar med liveband och gamla raggiga människor. det var trevligt och rätt så lagom med tanke på lördagens baksmälla.

fast åh nu vill jag bara skaka bort en känsla. precis innan jag vaknade nu så drömde jag att det hela med my hade ytterligare en twist, som var till min fördel (?). att jag hade en annan brud på gång, som hette moa (snarlikt namn) och som var snällare och bättre på alla sätt. och att jag nu kunde vara med henne och att det var ultrasuperfint. det är väl pga svenska moa och fina mo som jag pratar med på facebook ibland. och pga tidigare dubbelspel som inte utfallit till någons fördel egentligen. och jag vaknade sur när jag fattade att det var en dröm. bajsiga verklighetsnära drömmar don't mess with my psyche ok?

men en bra sak igen: jag har beställt en massa kitschiga pendants från det här stället http://www.thebuzzardbrand.com/ för att göra koola smycken i jul. yes det kommer bli awesome som fan.

lördag 1 december 2007

galet land

så idag har jag inte gjort så mkt. men jag gick iaf till banken för att öppna ett konto. veganbrudarna har fixat så att jag inte behöver någon som co-signar min ansökan, så nu finns det ingen återvändo. ja det kan ju hända att vi inte får lägenheten, men ansöka känner jag mig tvungen att göra. och det vore mysigt att bo i lägenhet, även om det är dyrare. så båda alternativen har sina för- och nackdelar etc. etc. iaf så var bankbesöket mycket underhållande. jag fick prata med en väldigt trevlig man som guidade mig smärtfritt igenom hela processen. detta är amerikansk (val)frihet i sitt esse: först fick jag välja design på mitt nya bankkort. jag valde ett med en katt & en hund; nån slags liberal djurrättsförenings logga. en stund senare fick jag välja hur mina checkar ska se ut. jag valde blandade vilda djur, ex. som bilden ovan. jag kunde inte hålla mig utan var tvungen att kommentera att jag tyckte att det var roligt att man får välja design på sina checkar. mannen svarade med ja det är ju kanske konstigt när ni i sverige väl inte använder såna längre. haha, frihet att välja mellan 20 cheezy designs på sitt kreditkort. jag börjar så smått förstå hur de lurats in i den liberala fällan...